Wykonanie
Wędzone filety z
łososia,
przepiórcze jaja i
oliwki. Oto główne składniki pysznej i szybkiej w przygotowaniu przekąski. Ułożone na ładnym półmisku razem z
pomidorami tworzą kolorową i smaczną kompozycję, która uatrakcyjni świąteczny stół.Składniki:połowa
sałaty lodowej i opakowanie
rukoli,4
pomidory,słoiczek
oliwek zielonych (200 g),opakowanie
wędzonego łososia (100 g),5 małych
jajek ( rozmiar S lub przepiórcze),Przygotowanie:
Sałatę porwać na drobne kawałki, ułożyć na półmisku, dodać wypłukaną
rukolę (oderwać ogonki).
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w grubszą kostkę. Ułożyć na sałacie.
Oliwki odcedzić na sitku, dodać do sałatki.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić , obrać z skorupki i pokroić w ćwiartki, ułożyć obok siebie. Pomiędzy ćwiartkami
jajek ułożyć kawałki
łososia zwinięte w rulonik. Całość posypać świeżym lub mrożonym
koperkiem.