Jajka z majonezem domowej roboty przyozdobione kawałkami łososia są idealnym pomysłem na przystawkę w dniu imienin, czy imprezy. Wyglądają bardzo efektywnie przyozdobione liśćmi rukoli i kawałkami czerwonej papryczki chilli. Ich przygotowanie nie wymaga dużej umiejętności gotowania ani sporek ilości czasu natomiast efekt jest satysfakcjonujący.Składniki:6 jaj w rozmiarze M,majonez domowej roboty,opakowanie łososia wędzonego,pół pęczka świeżego szczypiorku lub koperku,rukola i chilli do przyozdobieniaPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, ostudzić, wyjąć żółtka. Na półmisku na jaja w wgłębieniach ułożyć liście rukoli i białka. Łososia pokroić na odpowiednie kawałki, szczypiorek lub koperek posiekać. Do białek jajka nałożyć sutą ilość majonezu( 2-3 łyżeczki), przyozdobić kawałkiem łososia i posypać zieleniną.