Wykonanie
Składniki na 2 osoby:2 średnie
buraki1 duża
gruszkapół opakowania
sera feta2 garście
rukoli40 g
kaszy jaglanej ( 4 łyżki stołowe suchej
kaszy)Składniki na sos:1 łyżka
soku z cytryny2 łyżki
oliwy1 łyżeczka
mioduWykonanie:
Buraki gotujemy w łupinach do miękkości (w zależności od wielkości
buraków ok 1 godziny) Po ugotowaniu, obieramy i zimne
buraki kroimy w cienkie plastry.
Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w grubą kostkę.
Ser feta również kroimy w kostkę tej samej wielkości co
gruszka.
Kaszę jaglaną gotujemy.Składniki sosu mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.W głębokim naczyniu mieszamy wszystkie składniki i polewamy sosem. Zostawiamy na ok 30 minut aby wszystkie smaki przeszły się nawzajem.