Wykonanie
Lekko odchudzony
sos czosnkowy, idealny np. do hamburgerów, kanapek, czy też
mięsa z grilla, patelni czy piekarnika.Składniki:
jogurt naturalny (u mnie typu greckiego 3-4 łyżki)
czosnekkoperek świeży (ja miałam suszony w domu)
sólpieprz kolorowyparę kropli
soku z cytrynymajonez (pominęłam, bo to wersja dietetyczna, ale normalnie bym dała ok. 2 łyżeczek)Przygotowanie:
Czosnek rozcieramy na papkę, do miseczki nakładamy
jogurt naturalny, roztarty w dłoniach
koperek (jeżeli jest to wersja ze świeżym
koperkiem to poprostu siekamy), dodajemy parę kropli
soku z cytryny,
sól,
pieprz kolorowy (świeżo zmielony),
czosnek i wszystko mieszamy wkładamy do lodówki (uważam, że zimny jest lepszy). Smacznego