Wykonanie

Ostatnio często jemy zupy chętniej niż
mięso, nie jest to normalne u mnie w domu, bo jak nie mamy
mięsa to ciężko się najeść i zaraz coś się podjada, ale i od
mięsa czasem trzeba odpocząć więc przedstawiam Wam prostą zupę jarzynową z
młodych warzyw z dodatkiem
groszku.Składniki:1/2 główki
kalafiora2
marchewki1
pietruszka2 ziemniaczkikońcówki
szparagów2 szyjki kacze (na
wywar)2 łyżki
jogurtu lub
śmietany 18 %
sól i
pieprzmała puszka
groszku konserwowegoPrzygotowanie:Do garnuszka wlewamy 1 litr
wody, dodajemy
mięso (lub kość) delikatnie solimy i gotujemy 25-30 minut, następnie dodajemy warzywa (oprócz
groszku) i gotujemy aż będą miękkie, przyprawiamy tak jak lubimy dodajemy śmietanę/jogurt mieszamy czekamy aż się zagotuje, posypujemy
koperkiem i podajemy. Smacznego