Wykonanie
Włoska kuchnia, jest cudowna pod względem prostoty, jest jedną z moich ulubionych, a ponieważ u mnie w
mieście nie ma dobrej włoskiej knajpki jemy włoskie dania w domu i dzisiaj prezentuję Wam przepis na szybkie smaczne pesto z
bazylii z orzeszkami piniowymi i prawdziwym włoskim
parmezanem. Pychota, może komuś przyda się do kanapek.Składniki:świeża
bazyliaczosnek (u mnie 1 ząbek)
parmezan (dużo)
orzeszki piniowesól różowa
oliwa extra virginPrzygotowanie:Orzeszki prażymy na suchej patelni, przekładamy do młynka lub moździerza dodajemy listki
bazylii,
czosnek,
parmezan,
sól, (ewentualnie
pieprz)
oliwę extra virgin i wszystko miksujemy/ ucieramy. Wykorzystujemy np. tak jak ja do
makaronu (przepis) lub do smarowania kanapek. Smacznego