Wykonanie
Długo szukałem swojej
przyprawy do drobiu. Próbując i testując nawet gotowe kupne bogate w glutaminian
sodu albo inne emulgatory wreszcie mam swoją i już sprawdzoną w dodatku bez zbędnego "świństwa" i sam reguluję ilość
soli.Liczba przy składniku to jednostka miary ( jm ) - łyżka albo łyżeczka zależnie ile jest potrzebne.Składniki :1 jm
pieprzu1 jm
majeranku1 jm
bazyli1 jm
lubczyku1 jm
papryki słodkiej1 jm
kolendry1 jm
kminku startego1,5 jm
kurkumy1 jm
czosnku startego1 jm
tymianku0,5 jm
papryki ostrej0,5 - 1 jm
soliPrzygotowanie :Wszystkie składniki wymienione wyżej zsypuję do jednego pojemnika z pokrywką i dokładnie mieszam.
Przyprawa idealnie sprawdza się przy mięsach drobiowych szczególnie smażonych.
Ilości i rodzaje przypraw chronione prawem autorskim, jakiekolwiek publikowanie tylko i wyłącznie z podaniem bezpośredniego linku do bloga Mechanik w kuchni na stronę z przepisem.