Wykonanie
Składniki:4 placki tortilli1 opakowanie
serka Delikate bądź Almette8 plastrów
szynki ( najlepsza szwarcwaldzka ale może być inna )6 liści
sałaty (
masłową lub inną )
sól i
pieprz8 plastrów
sera żółtego ( duże plastry )Jak przygotować:Weź tortillę do ręki i powyginaj ją w jedną,
potem w drugą stronę. Ta stroną która łatwiej się wyginaj , będzie stroną na której ułożymy składniki i zawiniemy. Z jakiegoś
dziwnego powodu jedna strona wygina śmiało, a druga nie. Rozsmaruj na niej nożem cienką warstwę
serka, do samych brzegów aby mogła się później łatwo skleić.Porwij
sałatę wzdłuż i połóż na jednej połowie tortilli. Na nią nałóż
ser,
szynkę, i w moim wydaniu duszone drobno siekane
pieczarki. Teraz
zwiń ostrożnie tortillę w rulon. Teraz obwiń rulon folią, żeby się nie rozwinął i można wstawić do lodówki na ok 3-4h przed podaniem.// na zdjęciu w kubeczku
sos czosnkowya dodam że sushi to jedno a sos to drugie - natomiast razem to "niebo w gębie".
Bardzo dobre jest również z
łososiem wędzonym.Smacznego.