Ostatnio naszła mnie ochota na pasztet, ale nie miałam czasu na gotowanie mięsa i pieczenie.Postanowiłam więc spróbować zrobić pasztet bez pieczenia, który można łatwo rozsmarować na pieczywie.Pasztet mi smakował, choć muszę przyznać, że te pieczone pasztety z dodatkiem mięs są trochę lepsze. Ale jeszcze na pewno taki pasztet jeszcze zrobię i to nie raz.Składniki:300 g wątróbki1 cebula1 łyżka musztardysólpieprz1 łyżeczka majeranku1 liść laurowyolejWykonanie:Wątróbkę oczyścić i umyć. Cebulę pokroić w kostkę.Cebulę razem z liściem laurowym zeszklić na oleju. Dodać wątróbkę i majeranek, smażyć aż wątróbka będzie usmażona. Wyciągnąć liść laurowy.Usmażoną wątróbkę z cebulą przełożyć do pojemnika blendera. Dodać musztardę, sól i pieprz a następnie wszystko zmiksować na gładką masę.Pasztet przełożyć do miski i zostawić by ostygł.