ßßß Cookit - przepis na Galaretka z Jaja

Galaretka z Jaja

nazwa

Składniki

Wykonanie

Galaretka w skorupce jajka to ciekawy sposób na podanie galaretki w święta. Przygotowanie tego deseru wymaga odrobinę cierpliwości, ale efekt jest rewelacyjny. Odpowiednio podając takie jajko można zaskoczyć każdego łakomczucha.
Składniki:
2 - 3 skorupki z jajek - jajka powinny być rozbite z szerszego końca
1 ulubiona galaretka
250 ml wody (połowa zalecanej ilości na opakowaniu galaretki)
Wykonanie:
Skorupki dokładni wymyć wyparzyć.
Wodę zagotować.
Rozpuścić galaretkę w wodzie, odrobinę ostudzić.
Skorupki ustawić na podstawkach, wlać do środka galaretkę i poczekać aż stężeje. Jeśli galaretka jest zimna można ją włożyć do lodówki.
Gdy galaretka stężeje deser będzie gotowy.
Źródło:http://mama-gotuje.blogspot.com/2013/03/galaretka-z-jaja.html