Wykonanie
Składniki(na 20 sztuk)- 2 szklanki
mąki Graham(ok. 230 g)- 5 łyżek
oleju rzepakowego (ok. 50ml),- 4 ząbki
czosnku,- 2 łyżki
ziół prowansalskich,- płaska łyżeczka
soli (ok. 5g),- ciepła
woda.Sposób przygotowania1.
Mąkę łączymy z
olejem,
solą, wyciśniętym przez praskę
czosnkiem, łyżką
ziół i ciepłą
wodą (dla uzyskania odpowiedniej konsystencji).2. Ciasto wyrabiamy i rozwałkowujemy.3. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia, obsypujemy
ziołami prowansalskimi i pieczemy w 180⁰C przez ok. 20 min.
Krakersy są bogate w:- błonnik pokarmowy, który
daje uczucie sytości i reguluje pasaż jelitowy.Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 20 gEnergia: 57 , 6 kcal
Białko: 1,4 gTłuszcze: 2 , 8 gWęglowodany: 8 , 1 gBłonnik pokarmowy : 1 , 2 gSmaczneg o i zdr o we goTrójko lorowa Tęcza