Składniki:Ciasto:mąka pszenna 60 dagcukier 1 szklankakakao 2 łyżkimargaryna 1śmietana 4 łyżkiproszek do pieczenia 1 łyżeczkaSer:twaróg 1,2 kgmasło 1jaja 10aromat cytrynowymąka ziemniaczana 1 czubata łyżkacukier puder 2 szklankiproszek do pieczenia 1 łyżeczkaWykonanie:Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, zawinąć w folię i zamrozić.Do zmielonego twarogu dodać cukier, 3 jaja i ucierając dodawać po żółtku. Masło roztopić, przestudzić, dolewać porcjami do masy. Dodać aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą twarogową.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć jedną kulę ciasta, równo rozłożyć. Na to wylać masę twarogową i przykryć warstwą wiórków startych z drugiej porcji ciasta.Piec w 180 stopniach ponad godzinę. Zostawić do wystygnięcia.Uwaga: Ciasto kruche można przygotować dzień wcześniej.