Wykonanie
Kocham zupy wszelakie. Tym razem zrobiłam najnormalniejszą w świecie jarzynówkę ale w wersji dietetycznej. Spróbujcie, mnie smakowała bardzo :)

Składniki:1 mały
kalafior4 średnie
marchewki1/4
selera1
pietruszka3
ziemniaki200 g
fasolki szparagowej (u mnie mrożona)150 g
groszku cukrowego (mrożony)1 skrzydełko z
kurczaka2 l
wody1 łyżka
przyprawy typu
Vegeta,
pieprz,
sól do smakusok z 1/2
cytrynySkrzydełko zalać zimną
wodą i gotować 20 minut. W tym czasie wszystkie jarzyny opłukać, obrać i pokroić:
marchewkę i
pietruszkę w plasterki,
ziemniaki i
selera w grubszą kostkę.
Fasolkę na połowę,
kalafior podzielić na różyczki. Do
mięsnego wywaru dodać
marchewkę i
ziemniaki - gotować 5 minut, następnie
pietruszkę seler i
kalafior. Gotować razem około 15 minut, przyprawić
Vegetą. Dodać
groszek,
fasolkę szparagową - gotować kolejne 5 minut. Przyprawić do smaku i podawać. Można dodać przegotowanej
wody jeżeli będzie za gęsta, doprawić :)Zupa jest słodkawa dlatego dodałam odrobinę
soku z cytryny.