Wykonanie
Fajna przekąska, choć sama
jajek gotowanych nie jadam. Rodzinka była zadowolona więc dzielę się przepisem :)
Składniki:10
jajek2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
chrzanu1 łyżeczka
przyprawy "
sos sałatkowy grecki" (lub inny)po 1/2 łyżeczki przypraw:
imbiru,
pieprzu,
papryki słodkiejJajka gotuję na twardo (9 minut od zagotowania) odlewam wrzątek, zalewam zimną
wodą następnie obieram, kroję wzdłuż na połówki.
Wyciągam
żółtka, rozkruszam je widelcem, dodaję
majonez i resztę składników. Powstanie gęsta masa, którą nałożyłam łyżeczką w miejsce
żółtek. Masę możecie nałożyć do woreczka cukierniczego z karbowaną końcówką i wycisnąć na
jajka. Będzie ślicznie wyglądało jeśli udekorujecie do tego plasterkami świeżego
ogórka i
rzodkiewki. U mnie niestety brak. Robiłam wszystko na "wczoraj" ;)