ßßß
Biszkopt:4 jajka2/3 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszenne2 łyżki mąki ziemniaczanejOddzielamy białka od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Nie przerywając ubijania stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy aż piana będzie gęsta i lśniąca. Dodajemy kolejno żółtka i mieszamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i tym razem mieszamy delikatnie. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C.Masa:660 ml śmietany kremówki (2 opakowania po 330ml)1 łyżka cukru pudru4 łyżeczki żelatyny4 wafelki Prince Polo xl100g czekolady4 duże brzoskwinie2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczoweGalaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wody i odstawiamy do stężenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. Dodajemy pokruszone wcześniej wafelki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie obieramy kroimy na kawałki i mieszamy z masą. Masę wykładamy na biszkopt, wyrównujemy, a następnie wykładamy tężejącą galaretkę. Schładzamy w lodówce co najmniej 2 godziny.

