ßßß
Składniki :4 jajka ugotowane na twardoniewielka garść liści curry (użyłam suszonych)niewielki kawałek laski cynamonu1 łyżeczka nasion kozieradki1 cebula1 zielone chilipuszka krojonych pomidorow0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku1 łyżeczka przyprawy curry0,5 łyżeczki kurkumy200ml mleka (szklanka)sól, pieprz
Przygotowanie :Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzać tłuszcz i przesmażyć na nim liście curry, laskę cynamonu i nasiona kozieradki. Dodać drobno posiekaną cebulę i papryczkę chilli chwilę smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać ostrą paprykę, przyprawę curry i kurkumę, wszystko dokładnie wymieszać, po czym dodać pomidory i mleko. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę gotować, po czym dodać przekrojone na połówki jajka i gotować na niewielkim ogniu prze kilka kolejnych minut, aż jajka się podgrzeją i przejdą aromatem sosu. Podawać natychmiast z chlebkiem nan lub ryżem.
Smacznego!