Wykonanie
Dziś zapraszam na kolejną pyszną, zdrową i bardzo smaczną przekąskę - kanapkę z pastą z
awokado. Jej dodatkową zaletą jest to, że jest szybka w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo sycąca. Polecam ją na szybką przekąskę.
Jadłam tę kanapkę jakiś czas temu i strasznie mi smakowała, a teraz muszę koniecznie dowiedzieć się czy
mogę jeść
awokado na mojej diecie, gdyż
daje ono mnóstwo kulinarnych możliwości, jest zdrowe i sycące.
Składniki :1 dojrzałe
awokado1 mała
szalotka drobno posiekana1 lub pół
papryczki chili drobniutko pokrojonasok z połowy małej
limonkisól,
pieprzfetaostra paprykaPrzygotowanie :
Awokado wydrążyć ze skórki, przełożyć do miseczki, skropić
sokiem z limonki (aby nie ściemniało), dodać
szalotkę,
papryczkę chili,
sól i
pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać pozostały
sok z limonki. Nakładać na opieczonego tosta, posypać niewielką ilością pokruszonego
sera feta i oprószyć
ostrą papryką.
Smacznego !