ßßß

Składniki :350g drobnego makaronu (np. orzo, choć u mnie były to literki;))250g zielonego groszku (świeży lub mrożony)250g bobu4-5 łyżek oliwy z oliwekpół czerwonej papryczki chili1 łyżka płynnego miodu1 ząbek czosnkusok z połowy cytrynysól, pieprzkilka listków mięty do przybrania
Przygotowanie :Groszek i bób ugotować al dente (gotować po kilka minut), następnie odcedzić i przepłukać zimną wodą, odsączyć.Makaron ugotować również al dente, odcedzić i opłukać zimną wodą.W niewielkiej miseczce dokładnie wymieszać oliwę, sok z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, papryczkę chili pokrojoną w drobniutką kostkę, miód, sól i pieprz.Bób, groszek i makaron wsypać do dużej miski, zalać dressingiem i delikatnie wymieszać, udekorować listkami mięty i podawać.
Smacznego!