Placuszki z cukini zdecydowanie ożywają w towarzystwie buraczków i cebuli. Bardzo polecam na jesienny obiad albo kolację :)1 średnia cukinia2 ugotowane czerwone buraczki1 cebula1 łyżka posiekanej natki pietruszki3 jajka5 łyżek bułki tartej3 łyżki mąkisól i pieprz do smakuolej do smażeniaCukinię umyć i zatrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić łyżeczką soli, wymieszać i odstawić na kilka minut. W tym czasie ugotowane buraczki obrać i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię i buraczki przełożyć na sito i dobrze odcisnąć.Cebulę bardzo drobno posiekać. Do miski przełożyć cukinię z buraczkami, dodać cebulę, jajka, natkę pietruszki, bułkę tartą i mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć placuszki. Ja zrobiłam to w obręczach, żeby miały regularny kształt, ale nie jest to konieczne :)