ßßß
Naleśniki:250 ml mleka350 g mąki30 ml oleju roślinnego2 jajka250 ml gorącej wodysól, papryka ostra w proszkuMleko zmiksować z jajkiem i mąką do połączenia składników. Dodawać stopniowo wodę i dalej miksować. Na końcu dodać olej, krótko zmiksować i odstawić na 30 minut.Farsz:2 laski kaszanki10 pieczarek1 cebula½ czerwonej papryki½ żółtej papryki2 ogórki kiszonesól, pieprz, chili w proszkuolej do smażeniaCebulę pokroić w piórka. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę zeszklić na odrobinie oleju, dodać pieczarki i chwilę razem smażyć. Wrzucić paprykę i smażyć razem do miękkości. Na koniec dodać ogórki oraz kaszankę bez błony, pokrojoną w plasterki. Wszystko razem jeszcze chwilę podsmażać i dobrze doprawić.Panierka:2 jajka1 szklanka bułki tartejolej do smażeniaFarsz nakładać na naleśnik, zwinąć i obtoczyć w jajku i bułce. Obsmażyć na złoty kolor z wszystkich stron.