Wykonanie
Kolejny obiad z piersiami w roli głównej :) Nie moja
wina, że tak je lubię :DTym razem
pierś indyka podana na plastrze
ziemniaka, z dodatkiem
papryczek ostrych.
Papryka,
papryce nierówna, tym razem trafiłem na tak pikantne, że ledwo zjadłem :DLubię bardzo ostre jedzenie, ale te akurat były aż za bardzo i nie było żadnej informacji na opakowaniu o ostrości :) Więc na przyszłość lepiej kupować takie, gdzie takie informację są :)

Składniki :1
filet z piersi indyka1 duży
ziemniak1 łyżka
oliwy z oliwek1 papryczka pikantna zielonej1 papryczki pikantna czerwonejlistki
rozmarynukiełki amarantusaPrzyprawy :
pieprz czarnyzioła dalmatyńskie
imbirkardamonpieprz czosnkowy
Pierś myjemy, osuszamy i oczyszczamy, następnie kroimy na większe kawałki.Polewamy
oliwą z oliwek i przyprawiamy
pieprzem czarny,
ziołami dalmatyńskimi,
imbirem i
kardamonem.
Ziemniaka obieramy,kroimy dłuższą stronę w plastry i posypujemy
pieprzem czosnkowym.Papryczki myjemy, oczyszczamy i kroimy na pół.
Mięso układamy na folii aluminiowej na 1 poziomie parowaru.
Ziemniaki na folii na 2 poziomie.Zalewamy pojemnik na
wodę wrzątkiem i ustawiamy czas na 25 minut.Papryczki wkładamy na 3 poziom na 10 minut przed końcem parowania.Gdy urządzenie się wyłączy, przekładamy plastry
ziemniaka na talerz i posypujemy je świeżymi listkami
rozmarynu. Nakładamy na nie kawałki
piersi indyka, a na
mięso kładziemy
kiełki amarantusa.Wykładamy także papryczki.

Czekam na Wasze komentarze, uwagi i pytania :)Pozdrawiam i smacznego.Adam