ßßß
Składniki :2 podudzia z kurczaka2 ziemniaki1 burak1,5 łyżki sosu sojowegoświeże listki rozmarynuświeże listki rukwi wodnejświeże listki estragonuPrzyprawy :pieprz białykardamonpieprz czarnyimbirpapryka wędzonamajeranektymianekkminek rzymskiPrzepis na dwie porcję jak na zdjęciu.
Podudzia myjemy i osuszamy. Polewamy sosem sojowym i obtaczamy w nim mięso.Przyprawiamy pieprzem białym, imbirem, papryką wędzoną i układamy na nim, umyte i osuszone listki estragonu. Odkładamy podudzia na bok.
Ziemniaki i buraka obieramy. Kroimy na plastry, a następnie na frytki :)Buraczki przyprawiamy pieprzem czarnym i kardamonem.Ziemniaki kminkiem rzymskim mielonym.
Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru.Na wyższym poziomie na dwóch tackach z folii aluminiowej układamy ziemniaki i buraki.Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 25 minut.Listki rukwi wodnej i rozmarynu myjemy i osuszamy.
Kiedy urządzenie się wyłączy przekładamy wszystko na talerz.Na ziemniaki układamy listki świeżego estragonu, a na buraczki listki rukwi wodnej.
Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam