Wykonanie
Przez pewien czas nie
jadłam budyniu, bo mi się znudził - ale to było dawno :) Dzisiaj zrobiłam go troszkę inaczej. Zazwyczaj jem taki na ciepło, bo najbardziej mi smakuje. Tym razem był na zimno i mile mnie zaskoczył. Przełożyłam go
herbatnikami, włożyłam do schłodzenia i w rezultacie okazał się naprawdę pyszny. Małe urozmaicenie jakże prostego deseru. Już mam inny pomysł na to jak go podawać i myślę, że
póki co na pewno mi się nie znudzi :)
Co potrzebujemy:1
budyń np.
waniliowymlekoherbatniki1.
Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Polecam dodać jednak troszkę mniej
mleka, aby masa była bardziej gęsta. Gotowy
budyń wylewamy do miseczki, przekładamy
herbatnikami, znów wylewamy
budyń itd. Robimy tyle warstw, ile chcemy. Wkładamy do lodówki, aby przestygł (ja włożyłam na około 0,5 h do zamrażarki), lub odstawiamy na bok jeśli nam się nie śpieszy.SMACZNEGO