Wykonanie
Dziś propozycja która często gości na moim
stole. Zazwyczaj na śniadanie dla mojego M:).Każdy ranek zaczynam od pytania: na słono czy na słodko?Zazwyczaj mój mąż wybiera słodką wersję na przywitanie dnia:)Deser ten nauczyła mnie robić moja kochana Babcia, zazwyczaj podwała nam go dodatkowo z tartymi
jabłkami - ale to na pewno pokażę następnym razem. Deser "Raz Dwa" to zwykły - niezwykły
budyń waniliowy przekładany
maślanymi herbatnikami. Jest to bardzo szybki i smaczny deser, można jeść go na ciepło lub na zimno. Ja osobiście lubię polany
sokiem z
wiśni jeszcze lekko ciepły.Zapraszam:)
składniki:
budyń w proszku
mleko,
cukierherbatniki maślane
Sposób przygotowania:Ugotować
budyń według przepisu na opakowaniu. Ja zazwyczaj do budyniu pod koniec dodaje łyżkę
masła wtedy jest jeszcze bardziej aksamitny.Przegotowany
budyń wylewać do salaterek na przemian przekładając
ciasteczkami maślanymi. czyli np. łyżką budyniu,
herbatniki, łyżka budyniu,
herbatniki itd. należy zakończyć warstwa budyniową
Smacznego:)