Wykonanie
Czyż nie jest miło z samego rana zjeść pyszne
płatki owsiane na
mleku, z pysznymi świeżymi owocami? To idealny pomysł na rozpoczęcie dnia. Nigdy nie sądziłam, że owsianka może sprawić mi tyle radości. Gdy
jadłam ją ostatnim razem - to musiało być wiele lat temu, bo nie pamiętam kiedy w ogóle ją
jadłam - musiała nie zrobić na mnie większego wrażenia. Ale dziś postanowiłam powrócić do najzwyklejszej w świecie owsianki i poczułam niebo :) Zapomniałam już, jak coś tak zwykłego, może smakować w ten sposób. Straciłam wiele śniadań, nie uwzgledniajac w nim
płatków owsianych.
Co potrzebujemy:
płatki owsianemlekocukiersól1. Do rondelka wlewamy szklankę
mleka, dodajemy szczyptę
soli. Czekamy, aż zacznie się gotować i dodajemy
płatki owsiane. Sypiemy na oko, w zależności od tego czy chcemy, aby owsianka była bardziej gęsta czy mniej. Ja lubię taką bardzo gęstą, gdzie prawie nie czuć
mleka. Cały czas mieszamy, aby owsianka się nie przypaliła. Gotujemy około 1-2 minut.2. Podajemy z
owocami lub jemy
solo :)SMACZNEGO :)