Wykonanie
I znów owsianka. Tak mi zasmakowała, że lubię sobie teraz z nią poeksperymentować ;) Wydawało mi się, że połączenie z mirabelkami mogłoby być ciekawe i faktycznie było smacznie. Wydaje mi się, że prawie z każdym
owocem stworzyłyby idealny duet. Mirabelki naprawdę się tutaj sprawdziły, ponieważ po pozbyciu się pestki zostaje duży
owoc i nadaje niesamowity smak.
Co potrzebujemy:
płatki owsianemlekocukiersólmirabelki1. Do rondelka wlewamy szklankę
mleka, dodajemy szczyptę
soli. Czekamy, aż zacznie się gotować i dodajemy
płatki owsiane. Sypiemy na oko, w zależności od tego czy chcemy, aby owsianka była bardziej gęsta czy mniej. Ja lubię taką bardzo gęstą, gdzie prawie nie czuć
mleka. Cały czas mieszamy, aby owsianka się nie przypaliła. Gotujemy około 1-2 minut.2. Mirabelki pozbawiamy pestek i dodajemy je do owsianki.SMACZNEGO