Wykonanie
Czas nadrobić blogowe zaległości:)A wiele przepisów czeka w kolejce…Na początek - BROWNIE.Ulubione ciasto moich najmłodszych pożeraczy
słodyczy:)
Brownie to bardzo popularne i lubiane ciasto.Dlatego nie mogło go zabraknąć wśród moich przepisów.Mocno
czekoladowe, wilgotne i pachnące.Proste do przygotowania i po prostu pyszne:)Pozdrawiam,
AsiaSkładniki:300 g
czekolady (ja używam: 2 tabliczki gorzkiej i 1
mleczna)225 g
masła3
jajka1 łyżeczka esencji waniliowej275 g
cukru pudru (ja dodaję ok. 200 g)135 g
mąki1/4 łyżeczki
soliPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.Prostokątną formę (20x30 cm) wysmarować
masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę wraz z
masłem rozpuścić w kąpieli
wodnej.
Jajka ubić na puszysta masę z
cukrem i esencją
waniliową.Dodać rozpuszczoną
czekoladę i miksować na wolnych obrotach.Dodać przesianą
mąkę i
sól i delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.Ciasto przełożyć do formy.Piec przez 20 minut w 160 stopniach.Przed pokrojeniem całkowicie wystudzić.Smacznego!P.S. Przepis dzięki: "Kwestia Smaku".