Wykonanie
Dziś przepis na fantastyczną
sałatkę i co najważniejsze, z natury swej bezglutenową. Ten przepis, to też kolejna podróż w głąb kulinarnych wspomnień. Podobną
sałatkę przyrządzała moja szefowa z dawnej pracy, spróbowałam ją odtworzyć i wydaje mi się, że z sukcesem. Naprawdę bardzo smaczna. Serdecznie polecam :-)* * *Składniki (proporcje dla 4-5 osób):1-2
cebule2 puszki
fasoli ( u mnie np. czerwona jasna)3 puszki
tuńczyka w oleju1 słoiczek pikli z firmy Rolnik (mogą być też same marynowane małe
cebulki)6-8
kiszonych ogórkówoliwasól,
pieprzWykonanie:
1.
Cebulę drobno siekamy i wrzucamy do miski.
2. Dodajemy odsączoną
fasolę i mieszamy.
3. Dodajemy odsączone pikle, mieszamy.
4. Dodajemy pokrojone w kosteczkę
kiszone ogórki (powinna być przewaga
ogórków). Mieszamy.
5. Dodajemy rozdrobnionego
tuńczyka. Mieszamy.
6. I na koniec 2-3 łyżki
oliwy,
sól,
pieprz (sporo
pieprzu), mieszamy i gotowe.
7. Przekładamy do czystej miski i chowamy pod przykryciem do lodówki. Najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego :-)