Wykonanie
Szybka, prosta, smaczna, tania. I niech mi ktoś powie, że nie ma czasu na to, żeby zrobić coś zdrowego co można położyć na
chleb ;-)Składniki:400 g
fasoli piękny jaś3
cebulesól,
pieprz do smaku1 kawałek kombu do gotowania (opcjonalnie)tłuszcz do smażeniaWykonanie:
Fasolę moczymy przez ok. 10-12 h. Wymieniamy
wodę, doprowadzamy do wrzenia, solimy, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości. Odlewamy szklankę
wody, w której gotowała się
fasola,a resztę odcedzamy.
Cebulę kroimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, solimy i smażymy, do momentu, aż się przyrumieni.
Fasolę miksujemy z dodatkiem
wody, którą wcześniej odlaliśmy do szklanki (jeżeli do gotowania użyliśmy
glonu kombu, możemy go też zmiksować) . Przyprawiamy
pieprzem i ewentualnie
solą. Dodajemy
cebulę, mieszamy i gotowe :-)
Z tym
chlebkiem smakuje wyśmienicie! :-)Smacznego!