ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka w winie

Pierś kurczaka w winie

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
środa, 23 września 2015
70 dag piersi
10 dag cebuli
2 łyżki musztardy
3 łyżki oliwy
1/2 szkl białego wytrawnego wina
sól
Umyte mięso podzielić na porcje cebule zetrzeć na tarce ,musztardę wymieszać z oliwą cebulą i winem doprawić do smaku solą na dno brytfanny położyć folię, ułożyć na niej mięso, polać je sosem i szczelnie zawinąć piec w 190 stopniach około 35-40 min
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/09/piers-kurczaka-w-winie.html