Pyszna po prostu:) z grzankami lub z ulubionymi pestkami na wierzchu,w zielonym optymistycznym kolorze zupa-krem powędrowała na listę ulubionych zup mojego syna i zajmuje na niej zaszczytne trzecie miejsce:)A moja Latorośl wybredna jest więc wpis na listę tymbardziej mnie cieszy:)po 22 dkg porów(waga po oczyszczeniu z zewn.liści),różyczek brokuła i ziemniaków17 dkg zielonego mrożonego groszku1 cebula1 listek laurowy900 ml bulionu warzywnegoświeża natka pietruszkisól i pieprz do smakuodrobina masła do podsmażenia warzywulubione pestki lub grzanki do posypania na wierzchW garnku na maśle smażę pokrojone w półplastry pory,ziemniaki i cebulę pokrojone w kostkę.Gdy lekko się podsmażą dolewam bulion i wrzucam brokuła i groszek,listek laurowy i gotuję ok.15 min.Dorzucam posiekaną natkę pietruszki,doprawiam solą i pieprzem do smaku i blenduję wcześniej wyjmując liść laurowy.Na talerzu posypuję pestkami z dynii.Smacznego!!!