Wykonanie
Piątkowe popołudnie spędziłam pracowicie w kuchni.Piekłam,gotowałam,smażyłam...wykorzystywałam wolny czas i błogi spokój w domu:) Obmyślałam sposób w jaki mogłabym wykorzystać kupiony niedawno paneer. Znacie jego smak? Ja poznałam go wczoraj po raz pierwszy.Paneer czyli popularny w kuchni indyjskiej
ser okazał się delikatny w smaku,kremowy z subtelnym posmakiem
śmietanki.Nadaje się do różnego rodzaju obróbki cieplnej. U mnie w wersji smażonej.
brokuł1 op.
sera paneer1 puszka
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasolkikilka ząbków
czosnkusól,
pieprzmajonezodrobina tłuszczu do smażenia
seraRóżyczki
brokuła wrzucam na osolony wrzątek i gotuję, dopóki nie zmiękną. Ugotowany i ostudzony wrzucam do miski.
Ser kroję w kostkę i podsmażam na gorącym tłuszczu,dodaję do
brokuła. Dosypuję odsączoną
kukurydzę i
fasolkę. Ząbki
czosnku w łupinkach prażę kilka minut w piekarniku,po czym,gdy zmiękną obieram i kroję,mieszam z
majonezem,
solą i
pieprzem i łączę z
sałatką.Schładzam w lodówce. Smacznego!!!