Wykonanie

/forma prostokątna na tartę 35cm x 11cm/spód:160g
kokosowych kruchych
ciasteczek3 łyżki
wiórków kokosowych1 łyżka
otrębów pszennych1 łyżka
masłakrem:250g
mascarpone100ml
śmietanki 30%50g
czekolady karmelowej/ ew. białej300g czarnych
malinCiasteczka dokładnie rozdrobnić w malakserze. Dodać
wiórki kokosowe,
otręby i
masło. Zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Tak przygotowany spód położyć na formę (można ją wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Wylepić dokładnie. Wstawić do lodówki na czas przygotowania kremu.
Czekoladę rozpuścić ze
śmietanką w kąpieli
wodnej. Ostudzić. Ostrożnie dodawać do tak przygotowanego sosu
mascarpone. Wkładać jedną łyżkę
sera, następnie dokładnie wymieszać. Na koniec jeszcze raz dokładnie wymieszać do otrzymania gładkiego kremu.Na schłodzony spód wylać krem. Wygładzić. Wstawić do lodówki na około 5 godzin (może być na noc). Przed podaniem na tarcie ułożyć czarne
maliny. Smacznego!