ßßß
Składniki:Masa serowa:1,2 kg sera białego twarogowego1/4 kostki masła5 całych jajcukier waniliowy1,5 szklanki cukru0,5 olejku arakowegopuszka brzoskwiń1/4 szklanki mleka1 budyń waniliowykopiasta łyżka mąki ziemniaczanej2 i 3/4 szklanki mąki2 łyżki kakao3/4 szklanki cukru2 łyżki śmietanykostka masła (200g)2 żółtka
Wykonanie: Mąkę i kakao dokładnie wymieszać. Dodać cukier, śmietanę, żółtka oraz masło. Dokładnie zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć je na blaszki i schować na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Wystudzić.Ser dwukrotnie zmielić. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Do sera dodać masło, całe jaja, cukier waniliowy, cukier kryształ oraz olejek arakowy-masę dokładnie zmiksować i przełożyć do garnka. Masę serową podgrzewać do czasu aż się zagotuje (masę serową należy stale mieszać bo lubi się przypalać). W między czasie w osobnym naczyniu wymieszać mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną. Gdy masa serowa się zagotuje należy należy do niej dodać mąkę ziemniaczaną i budyń wymieszany z mlekiem. Owoce dodać do masy, wymieszać i podgrzewać całość, aż masa delikatnie zgęstnieje. Ciepłą masę wyłożyć na ciasto i przykryć drugim blatem.Smacznego;)