Wykonanie
Moi
drodzy kolejna firma nawiązała ze mną współpracę z czego jestem bardzo dumna. Firma o której
mowa to Oleofarm oferująca wysokiej jakości produkty w tym suplementy diety, zdrową żywność a także
oleje tłoczone na zimno oraz wiele więcej. Dzisiaj mam dla Was przepis na
kurczaka marynowanego w
oleju arachidowym firmy Oleofarm. Przyznam szczerze, że po raz pierwszy miałam do czynienia z
olejem arachidowym ale od razu się w nim zakochałam. Przyznam szczerze, że do gustu przypadła mi także buteleczka w której firma Oleofarm zamknęła arachidowe "złoto". Jestem pod wielkim urokiem
oleju arachidowego i chyba na zawsze zagości on w mojej kuchni. Pachnie przecudnie, wspaniale aromatyzuje
mięso, nadaje się również do deserów, ciast, naleśników a także do przeróżnego rodzaju potraw na zimno. Serdecznie zapraszam i z najczystszym sumieniem polecam produkty z bogatej linii firmy Oleofarm.
Kurczaka podałam z mizerią i młodymi ziemniaczkami- pyszota;)
Składniki:0,7 kg
piersi z kurczaka5 łyżek
oleju arachidowego tłoczonego na zimno firmy Oleofarmszczypta
soliszczypta
pieprzu3 ząbki
czosnku2 łyżeczki
imbiru3 łyżeczki
słodkiej paprykiPonadto:
oliwa z oliwek do smażeniapół kubeczka
śmietany 18%pół kubeczka
wodyłyżka
mąkiWykonanie:
Piersi z kurczaka omyć, oczyścić i pokroić w kostkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z
mięsem. Dodać
olej arachidowy,
sól,
pieprz,
imbir i
paprykę, całość wymieszać, przykryć i pozostawić w lodówce na minimum 3 godziny (najlepiej na całą noc). Następnie
mięso podsmażyć na
oleju.
Śmietanę wymieszać z
wodą i
mąka i dodać do
mięsa, smażyć do czasu aż sos zgęstnieje.Smacznego ;)