Wykonanie
...a to wszystko pod
parmezanem! Śniadanie idealne, przepyszne i sycące- jedyny minus to czas przygotowania (trzeba podgotować
szparagi), ale warto raz w tygodniu poświęcić chwilę i zjeść coś tak pysznego. :)
Składniki:4
jajka5
suszonych pomidorów5
pomidorków koktajlowych6
szparagów białych1
cebula szalotka4 łyżki startego
parmezanu2 łyżki
mlekasól morska,
pieprzPrzygotowanie:
Szparagi obrać i gotować ok 6 minut (można je też poddusić na patelni, tak robiłam tutaj-> klik).
Pomidorki przekroić na pół,
suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki a
szalotkę w piórka.Na odrobinę klarowanego
masła wrzucić
pomidory (jedne i drugie) i
szalotkę, po chwili dodać podgotowane
szparagi i chwilę smażyć.
Jajka rozbełtać z
mlekiem w misce, dodać
pieprz i
sól.Wlać na patelnię, lecz przed tym rozłożyć równomiernie wszystkie warzywa, tak żeby wszędzie był kawałek
pomidora, czy innych składników.Zalane
jajkami warzywa posypać
parmezanem.Przykryć patelnię i smażyć aż
jajko się zetnie.