Dania z patelni to szybka i wygodna forma obiadu. W domu często muszę robić kilka obiadów na raz ze względu na córkę wegetariankę. Jest więc jeszcze wygodniej, kiedy w obydwu daniach zmienia się tylko jeden składnik i nie muszę się głowić, co jednym a co drugim zrobić do jedzenia.Składniki:200g jarmużu1 średnia cebula czerwonaśredniej wielkości pierś kurczaka / w wersji WEGE: 2 średnie ziemniaki200g cukinii6 suszonych pomidorówsól morska, pieprz, zioła prowansalskieolej rzepakowyłyżka posiekanej natki pietruszkiPrzygotowanie:Pierś kurczaka pokroić w kostkę. / W wersji WEGE: ziemniaki pokroić na talarkiCebulę obrać i pokroić w plasterki, pomidory pokroić na mniejsze kawałki, cukinię pokroić na talarki.Jarmuż podrzeć na mniejsze kawałki, usunąć łodygi i z liści.Wszystkie składniki wrzucić na rozgrzaną łyżkę oleju rzepakowego, podlać odrobinę wodą i doprawić wg uznania podanymi przyprawami.Na końcu posypać zieloną pietruszką.