Wykonanie
Osobiście bardzo lubię
buraki, jednak dla pozostałych członków mojej rodziny przełknięcie soku z
buraka było sporym wyzwaniem. Dlatego zdecydowałam się podawać go z dodatkiem
jogurtu, a przepis znalazłam tutaj . W postaci takiego koktajlu zyskał wielu przyjaciół w moim domu :)Cieszy mnie to ze względu na niesamowite właściwości lecznicze tego soku:regularne jego picie zwiększa wytrzymałość nawet o 16%sprawia, że organizm
traci mniej tlenu, w związku z czym odczuwamy mniejsze zmęczeniedziała rozkurczowo na naczynia krwionośne, zwiększa ukrwienie mózgujest niskokalorycznydziała profilaktycznie i leczniczozawiera wiele witamin i minerałówwspomaga
między innymi walkę z candidą, nowotworami i anemiązmniejsza zbyt wysokie ciśnieniełagodzi objawy menopauzyreguluje pracę układu trawieniawzmacnia odpornośćjest dobry zarówno dla dzieci i dorosłych, a także dla kobiet w ciąży.
Składniki:2 czerwone
burakijogurt naturalny 250 ml3/4 soku wyciśniętego z
buraka (ja kupuję
jednodniowy sok w szklanej butelce)
cytrynasól morskapieprzPrzygotowanie:
Buraki ugotować, obrać i zmiksować z
jogurtem i
sokiem. Doprawić
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.