Wykonanie
             Kiszki
Kiszki nie musimy polecać tym, którzy choć raz jej skosztowali. Dla nas jest to przysmak.Składniki:- 6 jelit wieprzowych o długości ok. 50-60 cm każde-ok. 6 kg obranych 
ziemniaków-3 średnie 
cebule-2 ząbki 
czosnku-1/2 kg 
wędzonego boczku-25 dkg 
kaszy manny-
sól, 
pieprz i 
pieprz ziołowy Boczek
Boczek kroimy w kostkę.

Podsmażamy na patelni.
 Ziemniaki
Ziemniaki, 
cebulę i 
czosnek tarkujemy ręcznie lub w maszynce.

Masę ziemniaczaną przyprawiamy do smaku 
solą, 
pieprzem i 
pieprzem ziołowym,dodajemy 
kaszę manną a na koniec podsmażone skwarki z 
boczku i dokładnie mieszamy.

Jelita luźno napełniamy masą ziemniaczaną i zawiązujemy z obu stron sznurkiem.

 Kiszki
Kiszki układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce, nakłuwamy grubą igłą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 60 minut.W połowie czasu pieczenia 
kiszki należy odwrócić.
 Kiszki
Kiszki pieczemy porcjami w zależności od powierzchni blaszki.
Kiszka gotowa. Rumiana z chrupiącą skórką i bardzo smaczna.


Smacznego!