ßßß
Cookit - przepis na Konserwa rybna domowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Konserwa rybna domowa
Składniki
Filet rybny
Marchew
Przecier pomidorowy
Pieprz
Zioła
Przyprawa do ryb
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól
Cukier
Wykonanie
Zrobimy domową konserwę z
ryby
.Składniki:-1,5 kg
filetów rybnych
-1 kg
marchwi
-1 l
przecieru pomidorowego
-
pieprz
ziołowy
i naturalny-
przyprawa do ryb
-warzywko-
liść laurowy
-
ziele angielskie
-
sól
-
cukier
Filety po opłukaniu i osuszeniu posypujemy
przyprawą do ryb
.
Marchew
kroimy w plasterki.
Przecier pomidorowy
zagotowujemy z dodatkiem
liści laurowych
i
ziela angielskiego
.
Przyprawiamy
pieprzem
ziołowym
i naturalnym.Dodajemy do smaku
sól
lub warzywko oraz
cukier
.
Sos pomidorowy
musi
mieć
zdecydowany smak.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę
marchewki
i zalewamy ją sosem.
Układamy warstwę
ryby
,
następnie powtarzamy warstwę
marchwi
, sosu i
ryby
i tak do wyczerpania składników.Na wierzchu musi znaleźć się
marchew
i sos.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na godzinę, następnie temperaturę obniżamy do 160 st. C i pozostawiamy na kolejną godzinę.Na ostatnią, trzecią godzinę temperaturę obniżamy do 100 st. C.
Przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy w garnku z
wodą
przez 40 minut.Smacznego!
Źródło:
http://maminek61.blogspot.com/2014/07/konserwa-rybna-domowa.html
Przepisy powiązane
Fasolka po Bretońsku.
Sos grecki (ryba po grecku) - przepis mojej mamy
KLOPSY RYBNE W ZALEWIE OCTOWEJ
Zupa rybna
RYBA PO GRECKU
Składniki powiązane (0)