ßßß Cookit - przepis na Wątróbka grillowana

Wątróbka grillowana

nazwa

Wykonanie

Drobiowa wątróbka usmażona na grillu smakuje wyjątkowo a w bajkowym otoczeniu,
czyli w ogrodzie cioci Celinki to prawdziwa rozkosz.
Dzień wcześniej musimy wątróbkę umieścić w marynacie.
Skład marynaty na 1 kg wątróbki:
-1/2 szklanki oleju
-łyżka przyprawy barbecue lub przyprawy do grilla
-1/2 łyżeczki słodkiej papryki
-płaska łyżeczka soli
-pokrojonych w kostkę kilka ząbków czosnku
Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Wątróbkę czyścimy, płuczemy i odsączamy.
Zalewamy marynatą i mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin .
Smażymy na grillu na tacce na spokojnie żarzącym się węglu.
Wątróbkę często obracamy.
Wątróbka nie wymaga długiego smażenia.
Gdy jest rumiana i krucha zdejmujemy z grilla.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2014/05/watrobka-grillowana.html