Wykonanie
Drobiowa wątróbka usmażona na grillu smakuje wyjątkowo a w bajkowym otoczeniu,czyli w ogrodzie cioci Celinki to prawdziwa rozkosz.Dzień wcześniej musimy
wątróbkę umieścić w marynacie.Skład marynaty na 1 kg
wątróbki:-1/2 szklanki
oleju-łyżka
przyprawy barbecue lub
przyprawy do grilla-1/2 łyżeczki
słodkiej papryki-płaska łyżeczka
soli-pokrojonych w kostkę kilka ząbków
czosnkuWszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Wątróbkę czyścimy, płuczemy i odsączamy.
Zalewamy marynatą i mieszamy.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin .
Smażymy na grillu na tacce na spokojnie żarzącym się węglu.
Wątróbkę często obracamy.
Wątróbka nie wymaga długiego smażenia.
Gdy jest rumiana i krucha zdejmujemy z grilla.Smacznego!