ßßß Cookit - przepis na Śledzik pod pierzynką selerowo - jabłkową

Śledzik pod pierzynką selerowo - jabłkową

nazwa

Wykonanie

Skorzystamy z tego, że mamy więcej śledzi i zrobimy śledzika pod pierzynką.
Składniki:
-4 wymoczone wcześniej i odsączone płaty śledziowe
-kawałek selera i kawałek pora
-jedno twarde kwaśne jabłko
-100 ml gęstego jogurtu naturalnego
-2 łyżki majonezu
-pieprz i sól do smaku
Ścieramy selera na grubych oczkach.
Podobnie obrane ze skórki jabłko.
Pora kroimy na drobno.
Jogurt mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do warzyw i wszystko mieszamy.
Płaty śledziowe kroimy na niewielkie cząstki.
Na dno naczynia nakładamy niewielką ilość przygotowanej pierzynki a na niej układamy
warstwę śledzików.
Przykrywamy pierzynką, na niej układamy kolejną warstwę śledzików i przykrywamy pierzynką.
Gotowe.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2014/02/sledzik-pod-pierzynka-selerowo-jabkowa.html