Pieczeń, którą proponujemy jest połączeniem mięsa z kurczaka z karkówką.Po upieczeniu i wystudzeniu zastąpi nam wędlinę.Wygląda i smakuje rewelacyjnie.Składniki:-10-12 udek z kurczaka-8-10 plastrów karkówki ( ok. 80 dkg )-kilka ząbków czosnku-żelatyna-przyprawa barbecue lub przyprawa do mięs-sól-pieprz-olejPlastry karkówki posypujemy solą, pieprzem, przyprawą i pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem.Z udek zdejmujemy skórki.Wycinamy kości.Przyprawiamy tak samo, jak karkówkę.Łyżkę żelatyny moczymy w 1/3 szklanki wody a następnie rozpuszczamyw gorącej kąpieli.Można też użyć suchego proszku żelatynowego.Na desce układamy skórki z kurczaka.Na nich układamy plastry karkówki.Smarujemy żelatyną lub posypujemy proszkiem żelatynowym.Na karkówce układamy mięso z udek kurczaka i smarujemy żelatyną.Jeszcze jedna warstwa karkówki i mięsa z udek kurczaka a na końcu skórki z kurczaka.Wszystko związujemy dratwą lub sznurkiem.Całość umieszczamy w wąskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wierzch smarujemy niewielka ilością oleju.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 90 minut.Po upieczeniu pozostawiamy w blaszce do wystudzenia.Wyjmujemy z blaszki i wstawiamy dom lodówki do całkowitego wystudzenia.Wycinamy sznurki i gotowe.Smacznego!