Zupełnie inny makowiec.Nie ma w nim ani mąki, ani spodu z kruchego ciasta.Składniki:-30 dkg maku-1 szklanka cukru-6 jajek-kilka kropli aromatu migdałowego-polewa czekoladowaMak musimy sparzyć a następnie odsączyć na sitku.Przepuszczamy mak przez maszynkę z drobnym sitkiem.Oddzielamy żółtka od białek.Ubijamy pianę z białek.Żółtka ucieramy z cukrem i aromatem migdałowym, dodajemy mak a następnie pianęz białek i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.Blaszkę lub tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.Przekładamy masę makową na blaszkę.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 35-40 minut.Wystudzony makowiec smarujemy polewą czekoladową.Możemy posypać płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami.Smacznego!