Wykonanie
Pamiętacie nasz
chleb z cebulką?Do tego
chleba idealnie pasuje domowy
smalec.Kupujemy 1 kg
świeżej słoniny ( uwaga!:
świeża słonina nie ma żadnego zapachu;jeśli pachnie
słoniną-jest nieświeża), 30 dkg
mielonego mięsa wieprzowego, 3-4 surowe
kiełbaski białe. Najlepiej dokonać zakupów w zaprzyjaźnionym, sprawdzonym sklepie.My mamy taki sklep.Do tego potrzebne będą:-kilka pokaźnych
cebul-kilka ząbków
czosnku-
przyprawa warzywko-
przyprawa barbecue i to właściwie wszystko
Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni.
Łączymy
mielone mięso z
mięsem z kiełbasek, przyprawiamy do smaku warzywkiem,
przyprawą barbecue i przekładamy na patelnię, dodając tłuszcz z wytapianej
słoniny.
Mięsko się smaży,
słonina wytapia a my:
kroimy w półplasterki
cebulę, w kostkę
czosnek i kiedy skwarki są rumiane łączymyto ze sobą.
Zmniejszamy ogień i smażymy do czasu zeszklenia
cebuli.
Do skwarek z
cebulą dosypujemy
mięso.
Smażymy do czasu, kiedy
cebula jest ledwo widoczna.
Przelewamy do słoików, zakręcamy i pozostawiamy do wystygnięcia.
Potem robimy sobie kanapki (mogą być z
kiszonym ogórkiem) i zachwycamy się smakiem.
Smacznego!