Wykonanie

Dzisiaj zapraszam na zdrową, sycącą
sałatkę z
soczewicy z
awokado,
orzechami laskowymi i
kiełkami cebuli. Wszystkie te składniki świetnie do siebie pasują, chociaż przed ich połączeniem nie byłam tego taka pewna. Naprawdę polecam tę
sałatkę, bo z łatwo dostępnych produktów można przygotować coś nietypowego, a jednocześnie pysznego.laskowymi- 120g
soczewicy zielonej lub brązowej- 2 łyżki
oliwy-
sól,
pieprz- 1/2 łyżki
soku z cytryny- 1
awokado- garść
kiełków cebuli- 2 łyżki posiekanych
orzechów laskowych1)
Soczewicę ugotować, a następnie przestudzić.2) Wymieszać z
oliwą i
sokiem z cytryny, doprawić.3) Rozłożyć na talerzach, dodać
awokadopokrojone w plastry,
kiełki i
orzechy laskowe.Inspiracja stąd .Czas przygotowania: 1/2 godzinyLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 460 kcal