Wykonanie
            
Dzisiaj zapraszam na zdrową, sycącą 
sałatkę z 
soczewicy z 
awokado, 
orzechami laskowymi i 
kiełkami cebuli. Wszystkie te składniki świetnie do siebie pasują, chociaż przed ich połączeniem nie byłam tego taka pewna. Naprawdę polecam tę 
sałatkę, bo z łatwo dostępnych produktów można przygotować coś nietypowego, a jednocześnie pysznego.laskowymi- 120g 
soczewicy zielonej lub brązowej- 2 łyżki 
oliwy- 
sól, 
pieprz- 1/2 łyżki 
soku z cytryny- 1 
awokado- garść 
kiełków cebuli- 2 łyżki posiekanych 
orzechów laskowych1) 
Soczewicę ugotować, a następnie przestudzić.2) Wymieszać z 
oliwą i 
sokiem z cytryny, doprawić.3) Rozłożyć na talerzach, dodać 
awokadopokrojone w plastry, 
kiełki i 
orzechy laskowe.Inspiracja stąd .Czas przygotowania: 1/2 godzinyLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 460 kcal