Wykonanie
Źródło przepisu: kilkJest szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Ja najbardziej lubię posmarowany nutellą. Jednym słowem: wspaniały chlebek :))Składniki:3 albo 4 rozgniecione, dojrzałe
banany1/3 szklanki roztopionego
masła3/4 szklanki
cukru ( dodałam trzcinowy )1
jajko roztrzepane1 łyżeczka
cukru waniliowego1 łyżeczka
sody oczyszczonej1 i 1/2 szklanki
mąki ( użyłam 1 szklankę
mąki pszennej i 1/2 szklanki pełnoziarnistej )szczypta
soliPrzygotowanie:W naczyniu do ciasta rozgniotłam widelcem obrane
banany, dodałam do tego roztopione
masło i wymieszałam łyżką. Dodałam
cukier, roztrzepane
jajko i
cukier waniliowy i znowu wymieszałam łyżką. Na końcu dodałam przesianą
mąkę z
sodą oraz
sól i ponownie całość wymieszałam łyżką. Ciasto przelałam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam ok. 1 godziny w 170 stopniach.