ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z buraka z serem wędzonym - "Polskie caprese"

Carpaccio z buraka z serem wędzonym - "Polskie caprese"

nazwa

Wykonanie

Dni są coraz krótsze, więc i światła coraz mniej... Niestety robienia zdjęć na bloga to zdecydowanie nie ułatwia, ale walczę jak mogę.
Na szczęście długi weekend oprócz przykrych sytuacji (nie moich prywatnych tylko związanych z obchodami) obfitował w słoneczną pogodę. A jako, że najlepiej wolne dni spędzić na tym co się lubi robić, spędziłam większość czasu pichcąc i robiąc zdjęcia moim wytworom :)
Jednym z dań (chociaż może to słowo na wyrost), które przygotowałam było to carpaccio z buraka z dodatkiem sera. Wiem, że lepsze byłoby z prawdziwym oscypkiem, ale gdy go nie ma to ser "typu" całkiem daje radę :)
Carpaccio/ "Caprese"
Składniki:
1 ugotowany w łupince i obrany burak
opakowanie sera typu górskiego (a najlepiej oscypek)
ocet balsamiczny
sól
pieprz
Buraczka kroimy na cienkie plasterki i układamy na przemian z plasterkami sera.
Całość oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym.
Smacznego!
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2013/11/carpaccio-z-buraka-z-serem-wedzonym.html