Wykonanie
Wiecie jak to jest, że im więcej czasu wolnego tym tak naprawdę mniej czasu? Mam tyyyyle wolnego czasu, że zupełnie z niczym się nie wyrabiam.Oczywiście właśnie to jest powodem, że nie bywam tu tak często jak sobie sama obiecałam, ale to też kwestia zdjęć, które poniewierają się w pamięci telefonu mojego Narzeczonego i zupełnie nie
mogę ich od niego wyegzekwować... Ale kiedyś mi się uda! Obiecuję!Na szczęście wrócił już mój aparat - tak to jest jak ma się wspólny aparat z Tatą... Zabrał go do Kazimierza Dolnego, ale na szczęście już wszystko jest tak być powinno i
mogę cykać fotki.Zaczęłam od niedzielnego obiadu, który uczyniłam z okazji powrotu rodziców. Od tych pysznych...Ćevapčići podane z
sosem tzatzikiPotrzebne są:500g
mięsa mielonego - u mnie wołoweząbek
czosnkusólpieprzdwie łyżki
oliwyMięso dokładnie ugniatamy z
solą,
pieprzem, przeciśniętym ząbkiem
czosnku i
oliwą. Formujemy z niego
kiełbaski (można jak ja na patyczkach, ale to nie jest konieczne) i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.Podajemy z sosem:
Ogórek starty na tarce, odciśnięty z soku, łączymy z
jogurtem naturalnym,
solą i ząbkiem
czosnku przeciśniętym przez praskę.Smacznego!