ßßß Cookit - przepis na Szybka przystawka dla mięsożercy

Szybka przystawka dla mięsożercy

nazwa

Wykonanie

Surowe mięso to coś czego długo unikałam. Wydawało mi się obrzydliwe i nieprzystosowane do jedzenia, bo przecież przeważnie przygotowujemy mięso tak długo aż przestanie być surowe. No to jak to?
W końcu jednak się przekonałam, że to nie jest aż takie straszne. W końcu ludzie to jedzą i żyją, a jako miłośniczka jedzenia muszę wszystkiego spróbować i o wszystkim wyrobić własną opinię :)
Tatar polubiłam już jakiś czas temu, więc nadszedł czas na...
Carpaccio
Zdjęcia nie grzeszą urodą, bo robiłam je telefonem z braku czasu...
Potrzebujemy:
mięsa na carpaccio - po lędwicy wołowej (ja miałam łatwiej, bo w Lidlu sprzedają mięso już w formie g ot owej na carpaccio)
parmezanu - dobrego!
oliwek
su szonych pomidorów
kaparów
bazylii
octu balsamicznego do skropienia
soli i p ieprzu
Jeśli mięs o jest w kawałku to mrozimy je aż będzie twarde i kroimy ostrym nożem na jak najcień sze plasterki.
Uk ładamy carpaccio na talerzu i obkładamy dodatkam i, posypujemy serem, skrapiamy s osem, przyprawiamy.
I tyle :)
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2013/02/szybka-przystawka-dla-miesozercy.html