Wykonanie
Surowe
mięso to coś czego długo unikałam. Wydawało mi się obrzydliwe i nieprzystosowane do jedzenia, bo przecież przeważnie przygotowujemy
mięso tak długo aż przestanie być surowe. No to jak to?W końcu jednak się przekonałam, że to nie jest aż takie straszne. W końcu ludzie to jedzą i żyją, a jako miłośniczka jedzenia muszę wszystkiego spróbować i o wszystkim wyrobić własną opinię :)Tatar polubiłam już jakiś czas temu, więc nadszedł czas na...Carpaccio
Zdjęcia nie grzeszą urodą, bo robiłam je telefonem z braku czasu...Potrzebujemy:
mięsa na carpaccio - po lędwicy wołowej (ja miałam łatwiej, bo w Lidlu sprzedają
mięso już w formie g ot owej na carpaccio)
parmezanu - dobrego!
oliweksu szonych
pomidorówkaparówbazyliioctu balsamicznego do skropienia
soli i p
ieprzuJeśli
mięs o jest w kawałku to mrozimy je aż będzie twarde i kroimy
ostrym nożem na jak najcień sze plasterki.Uk ładamy carpaccio na talerzu i obkładamy dodatkam i, posypujemy
serem, skrapiamy s osem, przyprawiamy.I tyle :)